Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-09-2006, 05:16 PM   #1 (permalink)
yaralıSevdam
admin

yaralıSevdam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleri: 7
4 mesajına 4 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 500 yaralıSevdam yaralıSevdam yaralıSevdam yaralıSevdam yaralıSevdam yaralıSevdam yaralıSevdam yaralıSevdam yaralıSevdam yaralıSevdam yaralıSevdam
İSLAM ÇUPİ Köşesi

İSLAM ÇUPİ Köşesi Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz." Bu unutulmayacak sözlerin sahibi, Fenerbahçeli olmayı en iyi anlatabilen değerli usta kalem için forumumuzda bir köşe açıyorum. Yazılarından alıntılarıda keyifle okuyacağınızı düşündüğüm İslam Çupi ile ilgili bulduklarımı sizlerle paylaşırken sizlerde gerek büyük usta gerekse Fenerbahçeli olmakla ilgili düşüncelerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

[ÜYE OLMADAN LİNKLERİ GÖREMEZSİNİZ. BURAYI TIKLAYARAK BEDAVA ÜYE OLUNUZ...]

İSLAM ÇUPİ KİMDİR?

"1932 yılında Tiran’da doğdu. Nadiye ve Allaman Çupi, oğullarına "İslam" dediler. Varlıklı ve soylu bir aileydiler. Ama Arnavutluk’taki rejim nedeniyletüm mallarını bırakıp, anavatana göçtüler

...1951 yılında bitirdi Vefa Lisesi’ni... Aynı zamanda futbola da gönül vermiş, Çapa takımının değişmez oyuncusu olmuştu. Ancak onun asıl aşkı, yazarlığı idi. 1957’de Günlük Spor Gazetesi’nde muhabir olarak gazeteciliğe başladığında, aşkıyla da evlenmiş oldu.

Son Havadis’te yazdı... Türkiye Spor’da yazdı... Yeni İstanbul’da, Akşam’da, Tercüman’da yazdı... 1981 yılında büyük saygı duyduğu, ölümünden sonra sürekli adını andığı, yazılarında özelliklerini anlattığı ve gençlere ilkelerini
öğretmeye çalıştığı Milliyet’in unutulmaz spor müdürü Namık Sevik’in çağrısını aldığında düşünmeden "Tamam" dedi. Ve o günden sonra hep Milliyet’te yazdı.
...
"İslam Çupi gibi olmak!"
Spor yazarlığına her başlayanın hedefi buydu. Hala da bu!...
Aralarından büyük gazeteciler, ünlü muhabirler, yazarlar, müdürler çıktı.
Ama hiç kimse "İslam Çupi" olamadı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği yarışmalarında birincilikler kazandı. Gazetecilik yaşamı boyunca da değişik alanlarda 26 ödüle adını yazdırdı. Basın Şeref Kartı sahibi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesiydi. Bir dönem Türkiye Spor Yazarları Derneği Asbaşkanlığı görevini de üstlenmişti. Evliydi. Bir kızı ve bir torunu vardı.
Ve bu dünyadan göçtü, gitti. Ölümsüzlüğe doğru.
seninle konuşuyorum... Bugün sana olan kırgınlığımı rafa kaldırdım,
sevgimi aldım avuçlarımın arasına, ona sığınıyorum... Cümlelerimi kısalttım,
kelimelerim buruk, gülüşlerim istenmeyen dudaklarımda.

Konu SuSKuN tarafından (04-26-2007 Saat 12:47 PM ) değiştirilmiştir..
yaralıSevdam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla